Getty Images
Roze pannenkoekjes: een royaal ontbijt voor echte M/ V /X Queens!
Aantal personen
8
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 el appelciderazijn
- 120 ml amandelmelk
- 90 g patisseriebloem
- 1 el bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1 el maizena
- 1 tl vanille-extract
- 3 el maple syrup
- 2 el neutrale plantaardige olie
- 1-2 el rodebietensap
Bereiding
- Voed de appelciderazijn toe aan de amandelmelk en laat enkele minuten staan tot de melk klontert.
- Zeef intussen bloem, bakpoeder, zout en maizena boven een kom en zet opzij.
- Voeg vanille-extract, maple syrup en olie toe aan de amandelmelk. Voeg ook 1 of 2 eetlepels bietensap toe tot de gewenste roze kleur is bereikt.
- Meng de natte ingrediënten voorzichtig met de droge met behulp van een garde. Roer tot de grootste klonters eruit zijn, maar let op: het beslag verliest zijn luchtigheid als je te veel roert!
- Verhit een kleine pan met antiaanbaklaag op een gemiddeld vuur.
- Schenk het beslag in de pan tot je een diameter van 10 cm bereikt.
- Laat de pancake aan deze zijde bakken tot er luchtbellen in het beslag verschijnen.
- Draai de pancake om met een spatel en laat even lang aan de andere zijde bakken.
- Stapel de pancakes per 4 op een bordje en serveer met topping naar keuze.
Handige tip
Easy sunday: take your time! Laat de pancakes rustig op een gemiddeld vuur bakken gedurende enkele minuten. Ze hebben tijd nodig om goed te rijzen. Controleer de gaarheid door met je vinger voorzichtig op de pancake te duwen. Veert hij terug? Dan is hij klaar! Blijft je vinger in het beslag staan? Dan heeft je pancake nog enkele minuten nodig om een heerlijke, cakeachtige structuur te krijgen!
Dit recept is afkomstig uit Dubbel zo lekker.