Getty Images
Pilav is een verrukkelijk gerecht uit het Midden-Oosten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels citroensap
- Mespunt saffraandraadjes
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 2 kardemompeultjes
- 1 eetlepel olie
- ½ kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 5 takjes peterselie
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet en 1 eetlepel citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Was de tomaat en snijd hem in blokjes.
- Kneus de kardemompeulen. Wrijf de zaadjes uit de peulen fijn met een houten lepel.
- Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
- Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
- Giet de bouillon erbij en kook de rijst 10 minuten. Kijk hiervoor op de verpakking van de rijst.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
- Neem de pan met rijst van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Hak de walnoten grof.
- Meng op het laatst de peterselie door de pilav en strooi de noten erover. Geef de sperziebonen erbij.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje afgesloten citroensap is in de koelkast weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram