Getty Images
Soep met typische smaken van het Midden-Oosten
Aantal personen
4
Ingrediënten
- Spray op basis van olie en water
- 4 grote uien, in dunne plakken gesneden
- 2 theelepels suiker
- 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1⁄4 theelepel kaneel
- 1⁄4 theelepel kardemompoeder
- 2 eetlepels bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 3 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels fijngehakte munt
Bereiding
- Verhit een scheutje spray in een soeppan met een dikke bodem.
- Voeg de ui, de suiker, de geelwortel, de kaneel, de kardemom en 4 eetlepels water toe, doe het deksel op de pan en smoor het mengsel, regelmatig roerend, op halfhoog vuur tot het vocht is verdampt en de uien zacht en goudbruin zijn.
- Schep de bloem door het uimengsel en blijf op laag vuur 2 minuten roeren.
- Roer, scheut voor scheut, de kippenbouillon door het mengsel en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes koken.
- Meng het citroensap met het limoensap, roer het mengsel door de soep en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de munt kort voor het serveren door de soep.
Voedingswaarden
Energie
107kcal
Bron
- Gezond eten voor je hart