Peperonata met paddenstoelen

Getty Images

Een kleurrijk voorgerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 portabella
  • 100 gram oesterzwammen
  • 2 sneden vokoren brood

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de paprika’s schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in blokjes.
  3. Verwarm ½ eetlepel van de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  4. Voeg de paprika’s toe met wat peper. Smoor de groente in 10 minuten zacht.
  5. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de portabella in dunne plakken en de oesterzwammen in repen.
  6. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen in een paar minuten zacht.
  7. Maak de paddenstoelen op smaak met peper en klein gesneden peterselie.
  8. Laat de paddenstoelen en de groente afkoelen.
  9. Schik de groente en de paddenstoelen op 2 borden.
  10. Geef er geroosterd brood bij.
  11. Gebruik eventueel andere paddenstoelen zoals cantharellen, kastanjechampignons.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur