Getty Images
Een kleurrijk voorgerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 takjes peterselie
- 1 portabella
- 100 gram oesterzwammen
- 2 sneden vokoren brood
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de paprika’s schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in blokjes.
- Verwarm ½ eetlepel van de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de paprika’s toe met wat peper. Smoor de groente in 10 minuten zacht.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de portabella in dunne plakken en de oesterzwammen in repen.
- Verwarm de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen in een paar minuten zacht.
- Maak de paddenstoelen op smaak met peper en klein gesneden peterselie.
- Laat de paddenstoelen en de groente afkoelen.
- Schik de groente en de paddenstoelen op 2 borden.
- Geef er geroosterd brood bij.
- Gebruik eventueel andere paddenstoelen zoals cantharellen, kastanjechampignons.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
5 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
400 milligram