Getty Images
Een pasta met kip om heerlijk van te genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel citroensap
- Scherp paprikapoeder of chilipoeder
- 150 gram volkoren penne
- 2 eetlepels olie
- 250 gram gemengde wokgroente
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Verse basilicum
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
Bereiding
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Meng het citroensap met royaal paprikapoeder of chilipoeder en meng dit door de kip. Laat de kip 20 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olie een braadpan en bak hierin de reepjes kip snel bruin.
- Voeg de wokgroente toe en roerbak de groente enkele minuten mee.
- Roer er de tomatenblokjes door en warm het mengsel goed door.
- Maak het op smaak met klein gesneden basilicum.
- Giet de penne af en meng het kip-groentemengsel er door.
- Strooi er aan tafel de kaas over.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram