Peer gepocheerd in port

Getty Images

Toffe peer

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 handperen
  • 1 dl rode port
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 koffieschuimkoekje

Bereiding

  1. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  2. Breng de peren in de port met de suiker aan de kook. Pocheer de peren tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht.
  3. Laat de peren in het vocht afkoelen.
  4. Kook het vocht in tot een stroopje.
  5. Leg de peren op borden en snijd ze als een waaier in.
  6. Druppel het stroopje erover en garneer met kruimels van het schuimkoekje.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tortilla met vegetarisch gehakt en (krul)andijvie.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
0 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
10 milligram
Auteur