Pasta met vegetarische balletjes en tomatensaus

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren pasta
  • 150 gram vegetarische balletjes
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  2. Snijd de olijven in plakjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de olijven.
  5. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  6. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Halveer de vegetarische balletjes.
  8. Roer de balletjes en wat oregano door de saus en laat dit heet worden. Schep de saus door de pasta.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde courgette.

Hiervoor heb je nodig:
1-2 courgettes
olie

Voedingswaarden

Energie 
630kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum