Lekker doordeweeks pastaatje
Harold Pereira
Wij zijn al jaren fan van Karin Luiten. Ook wel bekend van Koken met Karin en je kent haar misschien wel van haar zonder pakjes en zakjes kookboeken. Er is een nieuwe uitgave van haar boek Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek uit, boordevol kookklassiekers en altijd-goed-gerechten. Zoals deze pasta met Toscaanse kip bijvoorbeeld! Karin gelooft niet dat ze dit gerecht in Toscane kennen, maar een lekker doordeweeks pastaatje is het wel.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 300 g penne rigate (of andere korte pasta)
- 400 g kipdijenvlees
- 500 g smaaktomaten
- 250 g haricots verts
- 1 knoflookteen
- 1 volle el gedroogde oregano
- 1 el verse tijm
- 1 glas witte wijn
- 1 el bloem
- 1 el tomatenpuree
- scheutje olijfolie
- zout & peper uit de molen
Bereiding
- Breng een grote pan water met zout aan de kook voor de pasta en een kleiner pannetje voor de haricots verts.
- Snij de haricots verts doormidden en kook ze 5 minuten. Giet af.
- Snij de tomaten in kleine stukjes, hak de knoflook fijn.
- Snij de kip in blokjes, bestrooi met zout, peper en de helft van de oregano en hussel dan om met wat bloem tot ze een dun wit waasje hebben.
- Verhit een hapjespan met olijfolie.
- Bak de kip kort al omscheppend tot het rauwe eraf is. Voeg halverwege de knoflook toe.
- Nu mag zo langzamerhand de pasta wel in het kokende water.
- Voeg tomaten, uitgelekte boontjes, de rest van de oregano, tijm, tomatenpuree, zout en peper toe aan de kip.
- Giet de wijn erbij en laat op hoog vuur even pruttelen. Laat 5 minuten met deksel erop sudderen, of net zolang tot de pasta al dente is.
- Giet de pasta af en schep door de kipsaus in de hapjespan. Serveer op warme borden.
Karin Luiten (alias Koken met Karin) is culinair journalist en auteur van diverse kookboeken, waarvan de Zónder pakjes & zakjes-boeken het bekendst zijn. Ze schrijft wekelijks in Trouw en op www.kokenmetkarin.nl.
Bron
- Het grote zonder pakjes en zakjes kookboek van Karin Luiten