Getty Images
Met zelfgemaakte saus
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram (pruim)tomaten
- 1 rode paprika
- ½ spaanse peper
- 30 gram mager rookspek
- 1 teentje knoflook
- 150 gram volkoren macaroni
- Tijm
- 10 blaadjes basilicum
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Snijd het spek in reepjes.
- Bak in een wok of braadpan het spek langzaam uit.
- Snijd het teentje knoflook klein en bak het kort mee.
- Voeg de stukken tomaat, de blokjes paprika en de peper mee en laat dit tenminste 10 minuten zacht smoren.
- Kook intussen in ruim water de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de tomatensaus op smaak met peper en tijm en roer op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes er door.
- Schep de saus op de pasta.
Menusuggestie
Lekker met wat geraspte oude 30+ kaas.
Hiervoor heb je nodig...
- 3 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
Ingrediënten over?
Tomaat:
Bewaar tomaten op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen tomaten uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1100 milligram