Getty Images
Dit heerlijke pastarecept met kip tover je zo op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- Half bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 venkelknol
- 1 bos radijs
- 1 theelepel mosterd
- (Kruiden)azijn
- 150 gram volkoren fusilli
- 1 kleine ui
- 1 kleine kipfilet
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove saus.
- Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein. Meng er een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water, de mosterd en azijn naar smaak door.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bak de kipblokjes met de ui in de rest van de olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
- Schep er de basilicumsaus met 3 eetlepels kookvocht van de pasta door.
- Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel er door.
- Strooi aan tafel de kaas er over en geef de salade er bij.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum