Pasta met kip en basilicumsaus en venkel-radijssalade

Getty Images

Dit heerlijke pastarecept met kip tover je zo op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 1 bos radijs
  • 1 theelepel mosterd
  • (Kruiden)azijn
  • 150 gram volkoren fusilli
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine kipfilet
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove saus.
  4. Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein. Meng er een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water, de mosterd en azijn naar smaak door.
  5. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Snijd de kipfilet in blokjes.
  8. Bak de kipblokjes met de ui in de rest van de olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
  9. Schep er de basilicumsaus met 3 eetlepels kookvocht van de pasta door.
  10. Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel er door.
  11. Strooi aan tafel de kaas er over en geef de salade er bij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
640kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum