Getty Images
Dit heerlijke pastagerecht is subliem voor je dagelijkse portie groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 dunne courgette
- 1 kleine aubergine
- 100 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels olie
- 150 gram gerookte tofu
- 1 eetlepel pijnboompitten
- half bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 150 gram volkoren penne
- citroensap
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en de aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons.
- Doe de groente in een kom en schep er 1 eetlepel olie door. Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Schuif na ca. 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de tofublokjes erbij.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove pasta.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de penne af en schep er de basilicumsaus door.
- Schep de geroosterde groente met het vocht en de tofu op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram