Getty Images
Lekker met sla en radijs
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkorenpasta, bijv. schelpjes
- 2 bosuitjes
- 125 gram diepvriesdoperwten
- 5 olijven zonder pit
- 250 gram (kastanje) champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)
- 200 gram tomatenblokjes (zonder zout)
- Basilicum
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de doperwten net gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de olijven klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de vegetarische mix en de uienringetjes bruin.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met basilicum.
Menusuggestie
Lekker met sla met radijs. Hiervoor heb je nodig:
- 100 gram sla
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1020 milligram