Pasta met basilicum en avocado

Getty Images

Luxe pasta zonder vlees of zuivel

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote avocado, geschild en pit verwijderd
  • Half bosje basilicum, in stukjes gescheurd (bewaar een paar hele blaadjes voor de garnering)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 300 gram lange pasta, zoals spaghetti
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Doe de avocado, basilicum, olie, knoflook en flink wat zout en peper in de foodprocessor en zet deze aan tot het een gladde saus is.
  2. Kook de pasta in een pan met gezouten kokend water, maar doe dit 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.
  3. Giet af en doe de pasta met de saus terug in de pan.
  4. Warm 1 minuut op laag vuur op.
  5. Verdeel over twee diepe borden en maak af met de basilicumblaadjes en eventueel wat extra zwarte peper.

Dit recept komt uit het boek Keukenkastje.

Auteur