Paprika-tomatensoep met linzen

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 3 rode paprika's
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ bosje selderij
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein. 
  2. Maak de paprika´s schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig. 
  4. Bak de tomatenpuree kort mee om het te ontzuren. Voeg het paprikapoeder toe.
  5. Doe de paprika´s, de tomatenblokjes met 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui en laat dit 10 minuten koken. 
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. 
  7. Spoel de linzen af. Roer de linzen door de soep en kook de soep nog een paar minuten. 
  8. Was de selderij en knip het klein. 
  9. Roer de selderij door de soep en maak op smaak met wat peper. Geef het brood erbij.

Ingrediënten over?

Bewaar de rest van de tomatenblokjes afgedekt in een schaaltje nog 2 dagen in de koelkast.

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree afgedekt in een schaaltje maximaal 3 dagen in de koelkast. Vries de tomatenpuree, eventueel in porties in plasticfolie, in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum