Pappadum met komkommerdip

Getty Images

Een lekkere frisse dip voor in het weekend.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1/3 komkommer
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 dl magere bulgaarse of griekse yoghurt
  • paprikapoeder
  • 4 papadums

Bereiding

  1. Schil het stuk komkommer en halveer het stuk in de lengte. Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
  2. Rasp de komkommer grof en meng het door de yoghurt.
  3. Maak het op smaak met gemalen komijn, peper en wat paprikapoeder.
  4. Bak de pappadums in de magnetron op vol vermogen in ca. 40 seconden tot ze mooi zijn gerezen.
  5. Laat de pappadums afkoelen en breek ze in grove stukken.
  6. Geef de komkommerdip er bij.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
370 milligram
Auteur