Getty Images
Een lekkere frisse dip voor in het weekend.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1/3 komkommer
- Mespunt gemalen komijn (djinten)
- 1 dl magere bulgaarse of griekse yoghurt
- paprikapoeder
- 4 papadums
Bereiding
- Schil het stuk komkommer en halveer het stuk in de lengte. Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
- Rasp de komkommer grof en meng het door de yoghurt.
- Maak het op smaak met gemalen komijn, peper en wat paprikapoeder.
- Bak de pappadums in de magnetron op vol vermogen in ca. 40 seconden tot ze mooi zijn gerezen.
- Laat de pappadums afkoelen en breek ze in grove stukken.
- Geef de komkommerdip er bij.
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
370 milligram