Getty Images
Ideaal voor je wekelijkse portie vis
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 pangasiusfilets
- Bloem
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram kerstomaatjes
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 100 mililiter bouillon met minder zout
- Cayennepeper
- Basilicum
Bereiding
- Bestrooi de vis met peper en bestuif de filets met bloem.
- Bak de vis in de hete margarine in ca. 6-8 minuten bruin en gaar.
- Snijd de tomaatjes klein.
- Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
- Maak op smaak met cayennepeper.
- Leg de vis in de saus en strooi er kleingesneden basilicum over.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
400 gram sperziebonen
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum