Getty Images
De rettichsalade en de aardappelpuree serveer je apart.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 400 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen)
- 1 sjalot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- peper
- tijm
- 4 eieren
- 200 ml halfvolle melk
- 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 250 gram rettich
- 1 winterwortel
- ½ perssinaasappel
- nootmuskaat
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in de margarine zacht.
- Bak de paddenstoelen kort mee en maak dit op smaak met peper en tijm.
- Schep de paddenstoelen in een ovenvaste schaal.
- Klop de eieren los met 100 ml melk en wat peper.
- Schenk dit over de paddenstoelen. Strooi de kaas er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stevig worden en kleuren.
- Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
- Breng de rest van de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Geef de rettichsalade en de aardappelpuree bij de gratin.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1000 milligram