Paddenstoelenbundeltje

Getty Images

Een pakketje gevuld met paddenstoelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg (diepvries)
  • 2 plakjes bacon
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 bosuitje
  • Tijm
  • 1 eetlepel olijfolie of truffelolie
  • ½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
  3. Knip de bacon in reepjes.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  6. Bak de bacon in een koekenpan met een anti aanbakbodem bruin.
  7. Bak de paddenstoelen en de ringetjes bosui op hoog vuur kort mee.
  8. Maak dit op smaak met peper en wat tijm en druppel er wat olie over.
  9. Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar en bestrijk ze dun met water.
  10. Leg er een tweede vel kruislings op en bestrijk met water.
  11. Verdeel het paddenstoelenmengsel er over en vouw het filodeeg losjes tot een bundeltje.
  12. Bestrijk het filodeeg met wat margarine.
  13. Plaats de bundeltjes op 2 ovenvaste schoteltjes of schaaltjes en bak ze in het midden van de oven in ca. 10 minuten bruin en knapperig.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje op z’n Provençaals, koolrabi en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Gekookte ham en bacon:
Bewaar ham verpakt in plastic of in een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast en bacon 7 dagen. Vries eventueel in en bewaar bacon maximaal 2 maanden en gekookte ham 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur