Getty Images
Dit havermoutontbijt laat je een nacht in de koelkast staan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 50 gram wortel (2 bospenen of een stuk winterwortel)
- 300 ml halfvolle melk
- 40 gram havermout
- kaneel
- stukje sinaasappelschil
- 30 gram walnoten
Bereiding
Materialen: fijne rasp
Bereiding
- Was de wortel en rasp hem met een fijne rasp.
- Verdeel de wortel over twee glazen.
- Voeg per glas 150 ml halfvolle melk en 20 gram havermout toe.
- Breng op smaak met een snufje kaneel.
- Voeg een klein beetje geraspte of heel fijn gesneden sinaasappelschil toe.
- Dek de glazen af en laat ze een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan.
- Versier de oats de volgende dag met stukjes walnoot.
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum