Getty Images
De smaak van vakantie
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 jeneverbessen
- Munt
- Rozemarijn
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1,5 dl droge witte wijn
- 175 gram volkoren macaroni
- 1 volkoren beschuit
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin. Strooi er wat peper over.
- Plet met een houten lepel de jeneverbessen.
- Voeg de jeneverbessen, royaal munt en rozemarijn, de tomatenblokjes en de wijn toe aan de kip. Breng dit aan de kook en stoof het vlees 20 minuten.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Kook de macaroni in water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schep in een ovenvaste schaal de helft van de macaroni met daarop het vleesmengsel.
- Verdeel de rest van de macaroni er over.
- Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de macaroni.
- Laat het gerecht in de hete oven bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met een rauwkostsalade.
Hiervoor heb je nodig:
200 gram rauwkostsalade
1 eetlepel olijfolie
citroensap
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1110 milligram
Bron
- Voedingscentrum