Ovenschotel uit Corsica

Getty Images

De smaak van vakantie

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 jeneverbessen
  • Munt
  • Rozemarijn
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 175 gram volkoren macaroni
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin. Strooi er wat peper over.
  3. Plet met een houten lepel de jeneverbessen.
  4. Voeg de jeneverbessen, royaal munt en rozemarijn, de tomatenblokjes en de wijn toe aan de kip. Breng dit aan de kook en stoof het vlees 20 minuten.
  5. Warm de oven voor op 200° C.
  6. Kook de macaroni in water volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Schep in een ovenvaste schaal de helft van de macaroni met daarop het vleesmengsel.
  8. Verdeel de rest van de macaroni er over.
  9. Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de macaroni.
  10. Laat het gerecht in de hete oven bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een rauwkostsalade.

Hiervoor heb je nodig:
200 gram rauwkostsalade
1 eetlepel olijfolie
citroensap

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1110 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum