Oosterse kipsalade

Getty Images

Een kipsalade zoals je nog nooit geproefd hebt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram volkoren mie
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 kropje baby romeinse sla
  • ½ komkommer
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels sesamolie
  • Citroensap

Bereiding

  1. Breng ruim water met  de kipfilet aan de kook. Voeg de noedels toe en kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Neem de kipfilet uit de pan en laat hem afkoelen.
  3. Snijd de paprika in repen. 
  4. Was de sla en snijd het kropje in repen. 
  5. Was het stuk komkommer en snijd het in smalle boogjes. 
  6. Maak de peper schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
  7. Snijd de kipfilet in reepjes. 
  8. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  9. Klop een dressing van de olie, de sesamolie en wat citroensap. 
  10. Meng alles door elkaar.

 

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.
Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur