Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 bosuitje
- Stukje rode peper
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel (riet)suiker
- 2 theelepels vissaus
Bereiding
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in reepjes.
- Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten beetgaar.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Snijd het stukje peper in ringetjes.
- Maak een dressing van het limoensap met de suiker, de vissaus en de ringetjes peper.
- Meng de bosui en de dressing door de goed uitgelekte broccoli en laat de groente koud worden.
Voedingswaarden
Energie
80kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum