Omelet met courgette

Getty Images

Licht en luchtig.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne plakken.
  3. Snijd de ui in snippers en de paprika en de tomaat in blokjes.
  4. Roerbak de courgette, de paprika en de ui in de hete olie in een paar minuten bijna gaar.
  5. Voeg de tomaat en wat peper toe.
  6. Knip de gewassen selderij klein.
  7. Klop de eieren los met de selderij, peper en de melk.
  8. Schenk de eieren over de groente en laat het gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met spinazie en röstirondjes uit de oven.

Hiervoor heb je nodig...

  • 750 gram spinazie
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur