Getty Images
Een heerlijk noedelgerecht dat lekker snel op tafel staat
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 gele en 1 rode paprika
- 1 Spaanse peper
- 1 kipfilet
- gemberpoeder
- 175 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 100 gram taugé
Bereiding
- Maak de prei, de paprika en de peper schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika’s in blokjes. Snijd de peper in ringetjes.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe en stoof het geheel in 6-10 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet.
- Laat de gare noedels uitlekken.
- Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
Ingrediënten over?
Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum