Nieuwe aardappeltjes met kruiden

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram kleine nieuwe aardappeltjes of krieltjes met schil
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 6 sprieten bieslook
  • 8 takjes koriander of selderij
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Was de aardappeltjes goed in ruim water. Snijd grote exemplaren in tweeën of vieren. Kook de krieltjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  2. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
  3. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Klop een dressing van het citroensap, geraspte citroenschil, knoflook, de kruiden en de olijfolie.
  5. Meng door de krielaardappeltjes. Eet ze warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
60 milligram
Auteur