Napolitaanse tomatensoep

Getty Images

Het is zo eenvoudig om je eigen gezonde tomatensoep te maken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen of tuinbonen
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in kokend water. Trek het vel van de tomaten en snijd ze in stukken. 
  2. Maak de rest van de groente schoon. 
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee. 
  5. Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder en 400 ml water toe. Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
  6. Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  7. Roer de witte bonen door de soep en laat de soep nog even koken. 
  8. Strooi er de gewassen basilicum over en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Bleekselderij: 

Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. 

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur