Getty Images
Het is zo eenvoudig om je eigen gezonde tomatensoep te maken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 gedroogd pepertje
- 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen of tuinbonen
- 10 blaadjes basilicum
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in kokend water. Trek het vel van de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder en 400 ml water toe. Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
- Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Roer de witte bonen door de soep en laat de soep nog even koken.
- Strooi er de gewassen basilicum over en geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1300 milligram