Multi-culti stamppot

Getty Images

De kruiden in deze stamppot zorgen voor een verrassende smaakbeleving.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen of bataten (zoete aardappel)
  • 600 gram prei
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels garam masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel Ketjap manis
  • ½ theelepel djinten (komijn)
  • ½ theelepel djahé (gemberpoeder)
  • Stukje ui
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 200 gram rundertartaar
  • Mespunt kaneel
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.
  3. Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
  4. Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
  5. Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
  6. Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  7. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de melk een puree van.
  8. Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.
  9. Geef de gehaktballetjes er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
900 milligram
Auteur