Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 dl droge witte wijn
- Mespunt tijm
- 2 eetlepels crème fraîche
- Peterselie
Bereiding
- Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de wijn toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
- Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
- Roer de crème fraîche erdoor en maak het op smaak met peper en kleingesneden peterselie.
Menusuggestie
Lekker met broccolisalade en volkoren stokbrood.
Hiervoor heb je nodig:
Brocollisalade
1 klein volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
2540 milligram