Getty Images
Proef de zee
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kilogram mosselen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 deciliter bouillon met minder zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 bosuitjes
Bereiding
- Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die wijd open blijven staan en na een tik zich niet sluiten.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Verkruimel het pepertje er boven uit.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de bouillon en het paprikapoeder en laat de saus even pruttelen.
- Doe de mosselen in de saus en kook ze op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwijder ongeopende mosselschelpen.
- Strooi de bosui over de mosselen met saus.
Menusuggestie
Lekker met snijbonensalade en volkoren (stok)brood.
Hiervoor heb je nodig:
Snijbonensalade
½ volkoren stokbroodje
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum