Moergie aloe (Surinaamse kip met kerrie en aardappel)

Getty Images

Kip met aardappel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 300 gram vast kokende aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 2 tomaten
  • 4 drumsticks
  • 3 - 4 theelepels kerriepoeder
  • 100 ml (kippen)bouillon met minder zout

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
  2. Was de aardappelen goed en snijd ze in parten.
  3. Bak de parten aardappel in de hete olie aan alle kanten bruin.
  4. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers. Snijd de peper in ringen en de tomaten in stukjes.
  5. Neem het vel van de drumsticks en bestrooi de kip met wat peper.
  6. Schep de parten aardappel uit de olie. Bak de drumsticks in de achtergebleven olie bruin.
  7. Fruit de ui en de knoflook met de kerrie kort mee.
  8. Voeg de ringetjes peper, de stukjes tomaat, de parten aardappel en de bouillon toe.
  9. Breng dit aan de kook en stoof de kip in 40 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool.

Hiervoor heb je nodig...

  • 600 gram Chinese kool

Extra informatie

Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
400 milligram
Auteur