Mini brochettes met meloen en gemarineerde mozzarella

Getty Images
Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pesto
  • 2 theelepels citroensap
  • 12 mini mozzarellabolletjes
  • 24 blaadjes basilicum
  • 2 schijven meloen

Bereiding

Materialen

12 satéprikkers

Bereiding

  1. Meng 1 eetlepel van de pesto met het citroensap.
  2. Laat de mozzarella uitlekken en schep de marinade er door. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur staan.
  3. Was de basilicum.
  4. Schil de meloen en snijd de meloen in 24 blokjes.
  5. Verdun de andere lepel pesto met een eetlepel koud water.
  6. Rijg aan de prikkers om en om 2 blokjes meloen, een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella. Leg de brochettes op kleine borden en druppel de pesto er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht linzenpaté met paddenstoelen en gepofte courgettes.

Ingrediënten over?

Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur