Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 175 gram mie
- 1 ui
- 1 grote wortel
- 200 gram broccoli
- 1 klein blikje maïs
- 200 gram zalmfilet
- Citroensap
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 zakje zwarte bonensaus
- 5 takjes koriander
Bereiding
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in halve plakjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Laat de maïs uitlekken.
- Snijd de vis in blokjes, druppel er wat citroensap over en bestrooi ze met een beetje peper.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de ui, de wortel en de broccoli enkele minuten.
- Voeg de zalm toe en roerbak de vis 3 minuten mee.
- Schep er de maïs, de sambal, de zwarte bonensaus en ½ dl water door en laat het gerecht in nog ca. 3 minuten gaar worden.
- Snijd de koriander klein.
- Laat de mie uitlekken en schep de mie en de koriander door het vis-groentemengsel.
Voedingswaarden
Energie
690kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum