Getty Images
Deze maaltijd zit vol heerlijke bonen. Goed voor je gezondheid en zo klaar
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 groene en 1 gele paprika
- 2 theelepels Mexicaanse kruiden zonder zout
- 2 eetlepels olie
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ½ bosje koriander
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
- 50 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Maak de peper en de paprika´s schoon. Snijd de peper in ringen en de paprika´s in repen.
- Fruit de ui en de knoflook met de Mexicaanse kruiden in de olie zacht.
- Doe de kidneybonen en zwarte bonen in een vergiet en spoel ze af.
- Meng de bonen, de peper, paprika en de tomatenblokjes door het uienmengsel, breng aan de kook en laat het 10 minuten koken.
- Was de koriander en hak het klein.
- Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
- Roer de koriander door de bonen. Schep het yoghurtmengsel aan tafel op de bonen.
Ingrediënten over?
Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram
Bron
- Voedingscentrum