Getty Images
Een heerlijke ovenschotel met aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan. Lekker én koolhydraatarm.
Aantal personen
6
Ingrediënten
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt
- 6 el olijfolie
- 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
- 3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm
- 2 bolletjes mozzarella (à 125 g), in plakjes
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg de tomaat, zout en peper toe, en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
- Makkelijk he?!
Dit recept is afkomstig van Freshhh.nl. In dit online magazine vind je ook een heerlijk koolhydraatarm recept van zucchini lasagne.