Getty Images
Een goedgevulde pannenkoek is altijd een feest.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 75 volkorenmeel
- 75 gram kikkererwtenmeel
- 1 ei
- 300 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 5 olijven zonder pit
- 1 kleine courgette
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 handje hazelnoten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
- 40 gram zuivelspread
Bereiding
- Maak van het volkorenmeel, het kikkererwtenmeel, het ei en de melk een glad pannenkoekenbeslag.
- Bak er in een koekenpan met een antiaanbaklaag in weinig margarine 4 pannenkoeken van. Houd de pannenkoeken warm.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd hem in plakken.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Hak de hazelnoten grof.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein. Fruit de sjalon en de knoflook in de olie glazig.
- Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
- Roerbak de courgette, de tomaatjes en de Italiaanse kruiden mee.
- Voeg de olijven en de hazelnoten toe.
- Maak het mengsel op smaak met wat peper.
- Bestrijk de pannenkoeken met zuivelspread.
- Verdeel het groentemengsel over de pannenkoeken en rol ze op.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
650kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
900 milligram