Getty Images
Het najaar in een soepkom
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine aardappel
- 1½ dl bouillon
- 2 plakjes ontbijtspek
- Stukje prei
- 1 klein blikje maïskorrels (uitlekgewicht ± 100 gram)
- Dille
Bereiding
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de aardappelblokjes in de bouillon gaar.
- Bak het spek bruin en knapperig.
- Maak het stukje prei schoon en snijd het in ringen.
- Bak de preiringen mee met het spek.
- Pureer de aardappel met de bouillon en schenk dit bij het prei-spekmengsel.
- Voeg de maïs toe met 2 dl water en kook de soep nog 5 minuten.
- Strooi er wat dille over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht reuzeravioli met erwtjes, ham en kerstomaatjes.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1470 milligram