Getty Images
Voor op de barbecue
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 tot 30 minuten
Ingrediënten
- 2 maïskolven
- 1 eetlepel slasaus
- ½ citroen
- 4 sprieten bieslook
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Verwijder van de maïskolven de bladeren en trek de draden er af.
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Kook hierin de maïs in 12-14 minuten gaar. Houd eventueel de kolven onder water door er een schoteltje op te leggen.
- Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is.
- Rasp wat van de schil van de schoongeboende citroen en pers de citroen uit.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Meng de slasaus met de yoghurt, geraspte citroenschil, wat citroensap, de bieslook en wat peper.
- Rooster de maïskolven op de barbecue in ca. 5 minuten bruin.
- Geef de citroenboter bij de maïs.
Menusuggestie
Lekker met visspiesen met mangomosterd, tomatensalade en volkorenstokbrood.
Hiervoor heb je nodig:
- 3 tomaten
- bieslook
- azijn
- ½ volkorenstokbrood
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
5 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram