Getty Images
Eten uit eigen streek.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 150 gram runderbraadworst of -saucijsjes
- 1 pakje voorgekookte aardappelpartjes of krieltjes (± 450 gram)
- Kleine krop andijvie (± 200 gram)
- 1 bos radijs
- 1-2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
1. Pel de ui en snijd hem in snippers.
2. Snijd de worst in plakken van ca. 2 cm.
3. Verwarm een koekenpan met een anti aanbakbodem en doe er de worst in.
4. Voeg als er wat vet uitsmelt, de ui en de aardappelpartjes bij.
5. Bak de aardappelpartjes en de worst onder af en toe omscheppen in ca. 8 minuten gaar en bruin.
6. Was de andijvie en snijd de groente in smalle reepjes.
7. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakken.
8. Meng de groente en verdeel het over 2 borden.
9. Schep er het aardappel-worstmengsel op.
10. Roer 4 eetlepels water, wat azijn en de mosterd in de koekenpan en roer het aanbaksel los. Voeg eventueel nog wat peper toe.
11. Schep deze dressing over de salade.
12. Eet de salade lauw.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram