Getty Images
Je dagelijkse portie groente in een warme kop soep.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen
- 1 kleine koolrabi
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram soepgroente
- 1/4 kippenbouillontablet met minder zout
- 75 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
- half bosje basilicum
- 1/2 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
- Voeg de soepgroente en 400 milliliter water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de tomaatjes de laatste minuten meekoken.
- Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram