Getty Images
Ideaal voor je wekelijkse portie peulvruchten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 + minuten
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 blik linzen (uitlekgewicht circa 400 gram)
- 50 gram (rucola)sla
- 50 gram granaatappelpitjes
- 30 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Maak de venkel schoon en schaaf de venkel in hele dunne reepjes.
- Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de venkel.
- Spoel de linzen in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Meng de venkel door de linzen en laat dit 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
- Was de sla en verdeel het over een schaal. Meng de granaatappelpitjes door de linzen en schep de salade op de sla. Verdeel de geitenkaas er over.
Voedingswaarden
Energie
380kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1540 milligram
Bron
- Voedingscentrum