Linzencurry met pompoen en bloemkoolrijst

Getty Images

De herfst heeft nu echt ingezet. En op koude, regenachtige dagen wil je eten dat je verwarmt. Deze plantaardige curry bijvoorbeeld. Comfort food ten top, maar toch lekker licht door de bloemkoolrijst.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 310 g Bonduelle linzen, uit blik
  • 1 flespompoen
  • 150 g boerenkool
  • 400 g Bonduelle Bloemkoolrijst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 g kokosmelk
  • 2 el massaman currypasta
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwijder de schil van de pompoen, halveer de pompoen eerst in de breedte en vervolgens in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de flespompoen met behulp van een lepel en snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van 1 cm x 1 cm.Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de massaman currypasta 2 minuten totdat deze begint te geuren. Voeg de pompoenblokjes en tomatenblokjes toe aan de pan en roerbak nog 2 minuten mee op middelhoge temperatuur. Blus het geheel af met kokosmelk. Verlaag de temperatuur en laat de curry nog 10 minuten pruttelen terwijl je deze af en toe doorroert.
  2. Verhit ondertussen zonnebloemolie in een andere pan en roerbak hier op middelhoge temperatuur de boerenkool 5 minuten in totdat deze geslonken is en knapperig is geworden.
  3. Bereid ondertussen de bloemkoolrijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Laat de linzen uitlekken en voeg deze samen met de geroerbakte boerenkool toe aan de pan met de curry. Roer het geheel goed door, breng op smaak met zout en peper en zet de warmtebron uit.
  5. Verdeel de curry over de borden en serveer met bloemkoolrijst.

 

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bonduelle.