Getty Images
Zo haal je de Libanees bij je thuis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 klein blik linzen of kidneybonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel piment
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bos radijs
- 2 vleestomaten
- 1/3 komkommer
- Kropje Romeinse sla, bindsla of little gem
- 2 bosuitjes
- Handje munt of platte peterselie
- 2 volkoren pistoletjes
Bereiding
- Laat de linzen of kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Klop er het citroensap, de piment, peper en de olijfolie door.
- Meng dit door de linzen of kidneybonen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de radijs en komkommer in plakken, de tomaten in stukjes, de sla in reepjes en de bosuitjes in ringen.
- Meng dit door de peulvruchten.
- Was de munt of peterselie en knip het klein.
- Maak het geheel op smaak met royaal munt of peterselie.
- Serveer de in plakken gesneden pistoletjes erbij.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Maak van de rest een tzatziki: rasp het stuk gewassen komkommer grof en meng er ½ uitgeperst teentje knoflook en wat yoghurt door. Lekker bij vlees, aardappelen of met brood.
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1300 milligram