Getty Images
Lekker recept voor vegetarische lentesoep!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 bosje lenteuitjes of bosuitjes
- 1 kleine aardappel
- Mespunt kerriepoeder
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl groentebouillon
- ½ dl halfvolle melk
Bereiding
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
- Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
- Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
- Voeg de blokjes aardappel en de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de soep 10 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
- Strooi er de achtergehouden ringetjes ui over.
Voedingswaarden
Energie
75kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram