Lentesoep

Getty Images

Lekker recept voor vegetarische lentesoep!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosje lenteuitjes of bosuitjes
  • 1 kleine aardappel
  • Mespunt kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 dl groentebouillon
  • ½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
  3. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
  5. Voeg de blokjes aardappel en de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Kook de soep 10 minuten.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
  9. Strooi er de achtergehouden ringetjes ui over.

Voedingswaarden

Energie 
75kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur