Lasagne met gegrilde groente

Getty Images

Laag voor laag genieten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 (rode) uien
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Basilicum
  • 4-6 volkoren lasagnebladen
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de venkel in 8 dunne parten en 1 ui in 4-6 parten. Snijd de andere ui in snippers. Snijd de wortel in repen.
  2. Druppel een beetje olie over de groente.
  3. Gril de groente in een hete grillpan of onder de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  4. Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  5. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  6. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Hak de walnoten grof.
  8. Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over.
  9. Leg er gegrilde groente op.
  10. Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente.
  11. Strooi er aan tafel de walnoten en de geraspte kaas over.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur