Getty Images
Laag voor laag genieten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 2 (rode) uien
- 1 kleine winterwortel
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- Basilicum
- 4-6 volkoren lasagnebladen
- 40 gram walnoten
- 40 gram geraspte kaas 30+ belegen
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de venkel in 8 dunne parten en 1 ui in 4-6 parten. Snijd de andere ui in snippers. Snijd de wortel in repen.
- Druppel een beetje olie over de groente.
- Gril de groente in een hete grillpan of onder de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
- Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig. Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Voeg de tomatenblokjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
- Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Hak de walnoten grof.
- Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over.
- Leg er gegrilde groente op.
- Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente.
- Strooi er aan tafel de walnoten en de geraspte kaas over.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1000 milligram