Lasagne

Getty Images

Traditioneel Italiaans

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram rundertartaar
  • 200 gram roerbakgroente
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Oregano
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 ml halfvolle melk
  • 150 ml bouillon met minder zout
  • Circa 100 gram volkoren lasagnevellen
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 100 gram hüttenkäse

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook snijd dit klein.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  3. Bak de tartaar mee gaar en rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak dit kort mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en maak het geheel op smaak met peper en oregano.
  5. Warm de oven voor op 180° C.
  6. Verwarm de margarine.
  7. Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
  8. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon en de melk bij tot een gladde saus is ontstaan. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met vellen lasagne en schep er de helft van de groentesaus op.
  10. Dek dit af met lasagne en schenk er de helft van de andere saus over.
  11. Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de groentesaus.
  12. Leg de rest van de lasagne er op en schenk er de rest van de saus over.
  13. Meng de geraspte kaas met de hüttenkäse en verdeel dit over de saus.
  14. Laat de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
1400 milligram
Auteur