Getty Images
Sinterklaas is in het land! De tijd van kruidnootjes, pepernoten en banketletters. Zelf maken is het allerlekkerst! Ga snel aan de slag met dit recept.
Aantal personen
12
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram margarine
- 4 eetlepels melk
Bereiding
- Doe het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden, de basterdsuiker en de margarine in een kom.
- Snijd de margarine met twee messen in kleine stukjes.
- Kneed er snel met een koele hand een deeg van.
- Voeg eventueel wat melk toe.
- Warm de oven voor op 160° Celsius.
- Vorm van het deeg kleine balletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een ingevette bakplaat.
- Bak de kruidnoten in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen en neem ze van de bakplaat.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
1 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
360 milligram