Getty Images
Zo krijgt je rijst een heerlijke smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 rode of groene peper
- 1 citroen
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 theelepels kerriepoeder
- 400 snijbonen
- 50 gram pecannoten, ongezouten
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
- Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het in snippers.
- Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Boen de citroen goed schoon en rasp het gele van de schil. Pers de citroen uit.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalot, de knoflook, de gember, het komijnzaad en de kerrie tot het gaat geuren.
- Voeg de reepjes peper, royaal geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap toe. Voeg de rijst toe en meng alles goed.
- Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Strooi de pecannoten er over en geef de snijbonen er bij.
Ingrediënten over?
Gemberwortel: Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
555kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum