Getty Images
Een heerlijke soep van bloemkool, sjalot, selderij en tomaat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 4 takjes selderij
- 200 gram bloemkool
- 1 tomaat
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 mililiter (groente)bouillon met minder zout
- 50 milliliter halfvolle melk
- 10 blaadjes basilicum
- 1/2 eetlepel olie
Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Was de selderij, hak de steeltjes klein en bewaar de blaadjes.
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de steel in stukjes.
- Ontvel de tomaat en snijd hem in stukjes.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot en de selderijsteeltjes. Voeg wat peper toe.
- Doe er de bloemkool, de tomaat en de bouillon bij en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
- Was de basilicum en snijd de blaadjes heel fijn. Meng er de olie door.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Verdun de soep met de melk en warm de soep nog even door.
- Garneer met de kleingesneden selderijblaadjes en de basilicumolie.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Voedingswaarden
Energie
110kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum