Getty Images
Een lekkere variant op de gewone aardappelpuree.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram kruimig kokende aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kippendijfilet
- kipkruiden zonder zout
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 bosuitje
- 3 takjes selderij
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels roomkaas light met kruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met kipkruiden of peper en paprikapoeder.
- Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Was de selderijblaadjes en knip ze klein.
- Breng de melk aan de kook.
- Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
- Maak er met de hete melk en de roomkaas een puree van. Roer er de bosui en de selderij door en warm de puree goed door.
- Geef de kip en sperziebonen erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
600 milligram