Getty Images
Vol smaak met bieslook, basilicum, tijm en mosterd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 4 sprietjes bieslook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- mespuntje mosterd
- mespunt tijm
- 4 blaadjes rode sla
- 50 gram gerookte zalm
- 25 gram rucola
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
- Was de kruiden.
- Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
- Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm en wat peper.
- Snijd de rode sla in repen.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Verdeel de rucola, de rode sla, de sperziebonen en de zalm over twee borden.
- Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.
Menusuggestie
Lekker met (glutenvrij) volkoren brood.
Allergie info
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
900 milligram